Ποιος είμαι

Κλινική υπνοθεραπεία και νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP ΝΓΠ Ύπνωση

Είμαι ο Πέτρος Χατζηαναστασίου, πιστοποιημένος θεραπευτής στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και την Υπνοθεραπεία, εκπαιδευμένος από τον ίδιο τον συνδημιουργό αυτής της επιστήμης, Dr. Richard Bandler.

Έχω κάνει και εγώ λάθος επιλογές

Οι πρότερες ακαδημαϊκές σπουδές μου περιλαμβάνουν ένα μεταπτυχιακό στην Μικροηλεκτρονική (MEng Microelectronic Enginnering) αλλά τα κυκλώματα του ανθρώπινου εγκεφάλου τελικά με κέρδισαν από εκείνα των μηχανών! Γιατί αυτό που έχει πραγματικά μεγάλη σημασία να εστιάσει κάποιος, δεν είναι η λάθος επιλογή που έκανε κάποτε αλλά η αναγνώριση του δικαιώματος του να αλλάξει γνώμη ώστε να κάνει μια νέα, καλύτερη!

Το μέρος, γεμάτο ενέργεια

Ζώ και εργάζομαι στο Μαρούσι και οι συνεδρίες γίνονται στον χώρο που τους ταιριάζει καλύτερα, ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο νεοκλασσικό κτίριο με ταβάνι ύψους 5m, έτσι, για να χωράνε τα φτερά καθώς ανοίγουν! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περπατήσεις 5′ από τον σταθμό του τραίνου, όσο χρειάζεται δηλαδή για να κυκλοφορήσει λίγο το αίμα μέχρι κατόπιν να ξανακαθήσεις για την συνεδρία!

Η συνεδρία

Μια συνεδρία Υπνοθεραπείας και/ή Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού διαρκεί συνήθως 60′ ανάλογα με το θέμα που χειριζόμαστε.

Σκοπός μου είναι μετά το πέρας της συνεδρίας ο κάθε ένας να φεύγει όπως ακριβώς οραματίστηκε τον εαυτό του κατά την αφιξή του και γι’ αυτό τον λόγο κρατάω τα ραντεβού μου αραιά μεταξύ τους. Θέλω να εργάζομαι με το αποτέλεσμα και όχι με το ρολόϊ καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που μια συνεδρία κράτησε μιάμιση ή δύο ώρες μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

Ηλικιακή Αναδρομή

Υπάρχουν μεθόδοι επίλυσης που από την ίδια τους την φύση ζητούν περισσότερο χρόνο, όπως για παράδειγμα η Ηλικιακή Αναδρομή όπου έκανα και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Υπνοθεραπεία, εκεί, η συνεδρία διαρκεί τούλαχιστον 2,5 ώρες και καθ’ ότι είναι μια πανίσχυρη μέθοδος, απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία και φυσικά δεν γίνεται ΠΟΤΕ χωρίς συννενόηση…. Αλλά βέβαια, και αυτό ακόμη, σχετικό είναι…

Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός ΝΓΠ NLP στην Αθήνα
Μαζί με τον ιδρυτή, Dr. Richard Bandler, “Petros, τα καλύτερα έρχονται!”

Υπήρξε περίπτωση όπου δουλέψαμε εντατικά για πάνω

από τέσσερις ώρες, όπως με δίδαξε ο Dr. Bandler, “να κάνεις ό,τι απαιτείται!” Οι τεχνικές όμως είναι τόσο χαλαρωτικές και ευχάριστες που ο χρόνος κυλάει γρήγορα, σαν να συστέλλεται… Και ίσως να ήρθε η ώρα να σας πω και μια αλήθεια ακόμη, αρκετές φορές, ούτε ευχάριστα, ούτε χαλαρά κυλάει ο χρόνος! Εγγυημένα βέβαια φεύγει στο άψε σβήσε, αλλά αν κυλούσε ευχάριστα και χαλαρά, τότε ποιος ο λόγος για όλα εκείνα τα κουτιά με χαρτομάντηλα επάνω στα τραπέζια; Είναι όμως μια πραγματικά απόλυτα ευχάριστη εμπειρία το ν’ αφήνεις για πάντα πίσω σου το σημείο εκείνο που σε καθόρισε και περιόρισε ως άνθρωπο, να αλλάζεις, να γίνεσαι πιο ευτυχισμένος και τελικά ελεύθερος.

Πού είναι η Πηγή της Ευτυχίας;

Βλέπεις, με μια μικρή βοήθεια οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ανασύρουν από μέσα τους όλες εκείνες τις  διαφορετικές καταστάσεις του Είναι τους. Μερικές από αυτές, οι περισσότερες ίσως στις μέρες μας και ίσως λόγω συγκεκριμένων εξωτερικών ερεθισμάτων, είναι καταστάσεις όπου απουσιάζει η Χαρά, η Ευτυχία, η Αγάπη, η Ευχαρίστηση, η Διασκέδαση, η Αυτοεκτίμηση… Μπορούν επίσης να είναι καταστάσεις που τελικά οδηγούν ή και που είναι από μόνες τους κατάθλιψη, ψυχαναγκασμός, ενοχή, αναποτελεσματικότηταεθισμοί και άγχος

Santorini neuro Linguistic programming
Σε μια βαθιά και χαλαρωτική ύπνωση κατά την εκπαίδευση

Η ζωή είναι ένα υπέροχο θαύμα και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να την απολαύσει κάποιος σε όλο το μεγαλείο της! Αν κάτι από τα παραπάνω σου ακούγεται γνώριμο ή ενδιαφέρον, γιατί δεν κανονίζουμε μια συνεδρία στην οποία θα ανασύρω από μέσα σου τις καλύτερες από τις καταστάσεις που έχεις ήδη φυλαγμένες?

Όλοι γνωρίζουν ότι είναι φυσικός νόμος οι άνθρωποι να διαλέγουν πάντα την καλύτερη από τις διαθέσιμες επιλογές τους στις οποίες έχουν πρόσβαση την δεδομένη στιγμή. Είναι μόνο εξαιτίας της άγνοιας αυτών των επιλογών που περιορίζονται ως προς το να ζουν όπως ακριβώς θα ήθελαν.

Απέκτησε λοιπόν κι εσύ την ζωή που θα ήθελες, τώρα, αφού ούτως ή άλλως θα το κάνεις κάποτε, γιατί να περιμένεις; Κάντο απλά, εύκολα και άμεσα! Και αν όλα αυτά σου ακούγονται εξωπραγματικά όμορφα και ιδεατά, το μόνο που χρειάζεται είναι να δοκιμάσεις! 🙂 Επικοινώνησε μαζί μου εδώ.


Πέτρος Χατζηαναστασίου

Advanced Diploma in Hypnotherapy, Master Hypnotherapist specialised in Age Regression, NLP Practitioner